اختلال نعوظ

اختلال نعوظ و روش های درمان آن

اختلال نعوظ چیست؟

اختلال نعوظ ED معمولاً ناتوانی جنسی نامیده می‌شود. اختلال نعوظ شرایطی است که در آن مرد نمی‌تواند نعوظ را در حین عملکرد جنسی حفظ کند. عوارض این اختلال ممکن است شامل کاهش میل جنسی نیز باشد. در صورتی که این اختلال به صورت مداوم ادامه یابد باید به پزشک مراجعه کنید.

چه عواملی باعث ایجاد اختلال در نعوظ می‌شوند؟

ED  اغلب یک علامت است نه یک بیماری. نعوظ نتیجه‌ای از فرآیندهای پیچیده چند سیستم در بدن انسان است. فرآیندی که حین رابطه جنسی منجر به نعوظ می‌شود برانگیختگی جنسی است. برانگیختگی جنسی شامل تعامل بین موارد زیر است:

  • سیستم عصبی
  • عضلات
  • هورمون‌ها
  • احساسات

شرایطی مانند دیابت یا استرس می‌تواند در این قسمت‌های بدن تأثیر بگذارد و باعث اختلال نعوظ شود. تحقیقات نشان می‌دهد که  ED عمدتا به دلیل مشکلات رگ‌های خونی است. در حقیقت، ایجاد پلاک در شریان‌ها باعث ایجاد  ED در حدود 40 درصد از مردان بالای 50 سال می‌شود.

عوامل ایجاد اختلال نعوظ

درمان اختلال نعوظ

درمان‌های استاندارد اختلال نعوظ شامل داروهای شیمیایی، ایمپلنت‌ها و جراحی هستند، اما با این وجود بسیاری از مردان گزینه‌های درمانی طبیعی را ترجیح می‌دهند. تحقیقات نشان داده است که برخی از گزینه‌های درمانی طبیعی می‌توانند علائم اختلال نعوظ را بهبود بخشند.

گزینه‌های درمانی موجود برای اختلال نعوظ

در صورتی که دچار اختلال نعوظ شده‌اید باید به پزشک مراجعه کنید تا بهترین‌ روش‌های درمانی را بر اساس شرایط شما تجویز کند.

به طور کلی گزینه‌های درمانی موجود برای درمان اختلال نعوظ شامل موارد زیر است:

  • داروهای خوراکی یا تزریقی
  • شیاف آلت تناسلی
  • جایگزین تستوسترون
  • پمپ آلت تناسلی مرد (دستگاه وکیوم مردانه)
  • کاشت آلت تناسلی
  • جراحی عروق خونی

گزینه‌های درمانی نیز وجود دارند که منجر به تغییر در سبک زندگی می‌شوند. مانند:

  • مشاوره اضطراب جنسی
  • مشاوره روانشناختی
  • حفظ وزن سالم
  • کاهش مصرف دخانیات و الکل

داروهای مناسب برای اختلال نعوظ

داروهای خوراکی اغلب اولین خط درمان اختلال نعوظ است. برای اکثر مردانی که در حفظ نعوظ حین رابطه جنسی (اختلال نعوظ) مشکل دارند این داروها به خوبی عمل می‌کنند و عوارض جانبی کمی دارند.

سیلدنافیل (ویاگرا) که به آن قرص راست کننده ویاگرا نیز گفته می‌شود، وردنافیل (لویترا ، استاکسین)، تادالافیل (سیالیس) به عنوان بهترین و قویترین قرص نعوظ و آوانافیل (استندرا) داروهای خوراکی هستند که با تقویت اثرات اکسید نیتریک، یک ماده شیمیایی طبیعی در بدن شما تولید می‌کنند که باعث آرامش عضلات در آلت تناسلی می‌شوند. این داروها جریان خون را افزایش می‌دهند و باعث بهبود اختلال نعوظ می‌شوند و تحت عنوان قرص حفظ نعوظ شناخته می‌شوند.

اگرچه داروهای خوراکی به روش‌های مشابهی عمل می‌کنند، اما هر داروی خوراکی آرایش شیمیایی متفاوتی با دیگری دارد. این اختلافات جزئی بر نحوه کار هر دارو تأثیر می‌گذارد، از جمله مدت زمان تاثیر آن‌ها بر بدن و مدت زمان دفع آن‌ها. شما می‌توانید به انواع قرص راست کننده در داروخانه دسترسی داشته باشید.

پزشک شما این عوامل و همچنین سایر شرایط موجود و تعامل احتمالی با سایر داروهای مصرفی را در نظر خواهد گرفت سپس مناسب‌ترین گزینه را برای شما تجویز می‌کند.

متداول ترین داروهای اختلال نعوظ متعلق به گروهی است که به عنوان مهار کننده‌های فسفودی استراز نوع 5 PDE5  شناخته می‌شوند. آن‌ها فعالیت آنزیمی خاصی را که منجر به اختلال نعوظ می‌شود، مسدود می‌کنند.

این داروها عبارتند از:

Alprostadil ، Edex

به عنوان یک محلول تزریقی و به عنوان شیاف آلت تناسلی استفاده می‌شود.

5 تا 20 دقیقه قبل از رابطه جنسی، محلول را مستقیماً در آلت تناسلی خود تزریق کنید. شما می‌توانید آن را در صورت نیاز تا سه بار در هفته استفاده کنید. شما باید حداقل 24 ساعت بین تزریق‌ها فاصله بیاندازید.

از عوارض جانبی شایع این دارو می‌توان به درد در آلت تناسلی و بیضه‌ها و همچنین سوزش مجرای ادراری اشاره کرد.

آوانافیل

آوانافیل (استندرا) یک داروی خوراکی و مهار کننده PDE5  است. شما باید حدود 15 دقیقه قبل از رابطه جنسی آن را میل کنید. این دارو را بیش از یک بار در روز مصرف نکنید.

در صورتی که داروهای نیترات‌دار برای درمان بیماری‌های قلبی مصرف می‌کنید، نباید از هیچ یک از مهار کننده‌های  PDE5  استفاده کنید. زیرا می‌تواند باعث فشار خون شدید و حتی مرگ شود.

عوارض جانبی شایع این دارو شامل موارد زیر است:

  • سردرد
  • گرگرفتگی ، یا قرمزی و گرم شدن صورت شما
  • آبریزش بینی
  • کمردرد
  • گلو درد

سیلدنافیل

قرص ویاگرا یا سیلدنافیل همچنین یک مهار کننده PDE5  است. ویاگرا فقط به صورت قرص خوراکی در دسترس است. شما باید آن را فقط یک بار در روز، حدود 30 دقیقه تا یک ساعت قبل از رابطه جنسی مصرف کنید. این دارو در بسته هایی با تعداد مختلف و شامل ویاگرا 30 عددی و یا قرص ویاگرا 4 عددی یافت می شود.

عوارض جانبی شایع این دارو شامل موارد زیر است:

  • سردرد
  • گرگرفتگی
  • تغییر دید، مانند تاری دید

تادالافیل

تادالافیل یا سیالیس یک داروی خوراکی است که باعث افزایش جریان خون در بدن می‌شود. شما این مهار کننده PDE5  را باید حدود 30 دقیقه قبل از رابطه جنسی مصرف کنید و تا 36 ساعت موثر است.

عوارض جانبی شایع این دارو شامل موارد زیر است:

  • سردرد
  • احساس گرما
  • گرفتگی بینی یا آبریزش
  • ناراحتی معده

تستوسترون

تستوسترون اصلی‌ترین هورمون جنسی در بدن مردان است. این هورمون نقش زیادی در سلامت کلی بدن دارد.

سطح تستوسترون به طور طبیعی با افزایش سن کاهش می‌یابد. این تغییر می‌تواند منجر به اختلال نعوظ و موارد دیگر شود، مانند:

  • خستگی
  • راندمان جنسی کم
  • کاهش تعداد اسپرم
  • افزایش وزن

پزشکان گاهی اوقات تستوسترون را برای درمان اختلال نعوظ تجویز می‌کنند. در حقیقت، مهارکننده‌های PDE5  هنگام استفاده در کنار تستوسترون در مردان با کمبود تستوسترون مؤثر هستند. با این حال، این دارو با خطراتی همراه است.

تستوسترون می‌تواند احتمال حمله قلبی یا سکته مغزی را افزایش دهد. به دلیل این خطرات، فقط مردانی که به دلیل برخی مشکلات بهداشتی تستوسترون پایینی دارند، باید از تستوسترون استفاده کنند.

در صورت تجویز تستوسترون پزشک شما را تحت نظر قرار خواهد داد. آن‌ها قبل و در طول درمان با این دارو میزان تستوسترون را در بدن شما آزمایش می‌کنند. اگر سطح تستوسترون خیلی زیاد باشد، پزشک داروی شما را متوقف می‌کند یا دوز آن را کاهش می‌دهد.

عوارض جانبی تستوسترون ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • آکنه
  • افزایش حجم سینه‌ها
  • رشد پروستات
  • احتباس مایعات که باعث تورم می‌شود
  • تنگی نفس هنگام خوابیدن

وردنافیل

وردنافیل (لویترا ، استاکسین) یک داروی خوراکی و مهار‌ کننده  PDE5 است. شما باید این دارو را 60 دقیقه قبل از رابطه جنسی مصرف کنید. همچنین می‌توانید این دارو را تا یک بار در روز طبق توصیه پزشک مصرف کنید.

عوارض جانبی شایع این دارو شامل موارد زیر است:

  • سردرد
  • ناراحتی معده
  • سرگیجه

نعوظ در سنین مختلف

ویتامین‌ها و مکمل‌های درمان کننده اختلال نعوظ

ویتامین‌ها و مکمل‌های زیادی در بازار وجود دارند که ادعا دارند به اختلال نعوظ کمک می‌کنند. برخی از آن‌ها نیز وعده‌هایی چون عملکرد جنسی بهتر و همچنین افزایش انرژی و نشاط را حین رابطه جنسی دارند. با این حال، این مکمل‌ها معمولاً به خوبی عمل نمی‌کنند و یا حتی ممکن است خطرناک باشند.

برخی از مکمل‌هایی که تحت عنوان “طبیعی” به بازار عرضه می‌شوند ممکن است حاوی مواد شیمیایی خطرناک باشند. این مکمل‌ها ممکن است با داروهای دیگر تداخل داشته باشند و سلامت شما را به خطر بیاندازند.

قبل از مصرف داروهای اختلال نعوظ به چه مواردی دقت کنیم؟

همه افراد مبتلا به اختلال نعوظ نیاز به مصرف دارو ندارند. اگر فکر می‌کنید اختلال نعوظ دارید، به پزشک خود مراجعه کنید. آن‌ها برای شما معاینه فیزیکی انجام می‌دهند و با بررسی‌ها و آزمایشات مختلف برای شما بهترین درمان را تجویز می‌کنند و یا روش‌های تقویت نعوظ را به شما معرفی می‌کنند. آن‌ها همچنین ممکن است شما را به یک متخصص بهداشت روان ارجاع دهند که می‌تواند به شما در مدیریت اضطراب یا مسائل مربوط به اختلال نعوظ در رابطه جنسی کمک کند.

سعی کنید قبل از مصرف هرگونه دارو برای اختلال نعوظ و مصرف قرص حفظ نعوظ، با پزشک مشورت کنید. در صورت داشتن موارد زیر لطفا در مصرف داروها یا قرص‌های راست کننده قوی احتیاط کنید.

در صورتی که از دارو‌های نیترات‌دار (این داروها معمولا برای درد قفسه سینه تجویز می‌شوند) استفاده می‌کنید.

داروهای نیترات‌دار عبارتند از: نیتروگلیسیرین (نیترو-دور ، نیتروستات ، دیگران) ، ایزوسوربید مونونیتات (مونوکت) و دینیترات ایزوسوربید (Dilatrate-SR ، Isordil).

در صورتی که فشار خون بسیار کم یا فشار خون بالا و کنترل نشده دارید.

بیماری حاد کبدی دارید.

دچار بیماری کلیوی هستید که نیاز به دیالیز دارید

با وجود اینکه بیشتر مردان پس از مصرف این گونه داروها و قرص راست کننده قوی با مشکل خاصی مواجه نمی‌شوند اما عوارض زیر در برخی از آن‌ها دیده شده است.

خرید داروهای اختلال نعوظ خوراکی به‌ صورت آنلاین

درمان اختلال نعوظ تجارت بزرگی است و برای خرید آنلاین این داروها باید دقت فراوانی داشت.

برای خرید دارو و قرص راست کننده در داروخانه و از طریق اینترنت به چه نکاتی توجه کنیم؟

بررسی کنید که آیا این فروشگاه یا داروخانه آنلاین، قانونی است یا خیر. اگر به نظر می‌رسد قیمت داروی مورد نظر با قیمتی که انتظار دارید هم‌خوانی ندارد، در خرید خود تجدید نظر کنید. برخی از مشاغل غیرقانونی نسخه‌های تقلبی از داروهای مجاز را می‌فروشند که می‌تواند برای سلامتی شما بسیار خطرناک باشد.

حتما قبل از استفاده از داروهای اختلال نعوظ با پزشک مشورت کرده و با دوز مناسب مصرف کنید. همچنین به تاییدیه سازمان غذا و دارو بر روی دارویی که خریداری می‌کنید توجه کنید. در صورتی که هولوگرام این تاییدیه بر روی بسته‌بندی دارو نباشد از خرید آن خودداری کنید. همچنین به تاریخ تولید و انقضای داروی خریداری شده نیز باید توجه کنید.

درمان خانگی و گیاهی و روش‌های تقویت نعوظ

همانطور که گفته شد همه‌ی افراد مبتلا به اختلال نعوظ نیاز به درمان‌ها شیمیایی و دارویی ندارند. برخی از افراد با استفاده از روش‌های گیاهی و خانگی می‌توانند به راحتی مشکل نعوظ خود را حل کنند. مواد گیاهی که می‌توان بدین منظور استفاده کرد را در اینجا آورده‌ایم.

جینسنگ

جینسنگ قرمز یا پاناکس دارو یی است که از آن تحت عنوان ویاگرا گیاهی یاد می‌شود، تاثیرات بسیار زیادی بر اختلال نعوظ دارد. محققان هفت مطالعه مختلف را راجع به خواص جینسنگ قرمز و تاثیر آن بر اختلال نعوظ در سال 2008 بررسی کردند. سپس به این نتیجه رسیدند که در صورت مصرف مقدار 600 تا 1000 میلی گرم از این ماده به صورت سه بار در روز تاثیر چشم‌گیری بر اختلال نعوظ خواهد گذاشت.

مکانیسم عمل این گیاه به دلیل وجود جینسنوزیدهای موجود در آن است. جینسنوزیدها یکی از عناصر موجود در عصاره جینسنگ Panax  هستند که برای بهبود نعوظ در سطح سلولی عمل می‌کنند.

همچنین به نظر می‌رسد که جینسنگ Panax  مؤثرترین منبع گیاهی برای افراد مبتلا به چربی خون بالا و سندرم متابولیک است. این گیاه شناخته شده که دارای عملکرد ضد عفونی کننده، عملکرد ضد التهابی، عملکرد ریوی و بهبود جریان خون است، تمام خصوصیات لازم یک دارو برای بهبود اختلال نعوظ را دارد. بنابراین می‌توان گفت که جنسینگ یک داروی گیاهی است که قدرت اثر او با قرص‌های راست کننده قوی برابری می‌کند.

گل سرخ

طی یک مطالعه نشان داده شد که گل سرخ برای درمان اختلال نعوظ نیز مفید است. این مطالعه بدین صورت بود که به 25 نفر از 35 مرد مبتلا به اختلال نعوظ به مدت سه ماه 150 تا 200 میلی گرم گل سرخ در روز داده شد. سپس این 25 نفر متوجه شدند که این دارو تاثیر به سزایی در اختلال نعوظ آن‌ها داشته است. زیرا این گیاه باعث بهبود انرژی و کاهش خستگی می‌شود.

 ال آرژنین

ال-آرژنین یک اسید آمینه است که به طور طبیعی در بدن شما وجود دارد. این اسید آمینه به ساخت اکسید نیتریک کمک می‌کند. اکسید نیتریک برای تسهیل نعوظ ، رگ‌های خونی را گشاد می‌کند تا جریان خون بیشتری به آلت تناسلی مرد برسد. با افزایش خون‌رسانی به آلت تناسلی مشکل نعوظ در مردان حل می‌شود. محققان طی یک مطالعه بر روی مردان مبتلا به اختلال نعوظ مشاهده کردند که 31 درصد از آن‌ها تنها با مصرف 5گرم از این ماده شاهد بهبود قابل توجهی در اختلال نعوظ خود بوده‌اند.

همچنین یک منبع تحقیق معتبر نشان داد که ال-آرژنین همراه با پیکنوژنول که یک محصول گیاهی حاصل از پوست درختان است، توانایی جنسی را پس از دو ماه به 80 درصد می‌رساند. نود و دو درصد از افراد مورد آزمایش، توانایی جنسی طبیعی خود را سه ماه پس از مصرف این دارو به دست آورند. از طرفی تحقیقات جدیدتر نشان داده‌اند که ال آرژنین در ترکیب با داروهای شیمیایی یا قرص‌های راست کننده قوی ایمن‌تر بوده و توانایی جنسی را تا حد خوبی بهبود می‌بخشد.

طب سوزنی

مطالعات مختلفی در مورد طب سوزنی و تاثیر آن بر اختلال نعوظ صورت گرفته که بسیاری از آن‌ها با نتایج مثبتی همراه بوده‌اند و تاثیر خوبی بر بهبود اختلال نعوظ داشته‌اند. به عنوان مثال، یک منبع معتبر در سال 1999 نشان داد که طب سوزنی باعث بهبود کیفیت نعوظ شده و فعالیت جنسی را در 39 درصد از افرادی که مورد آزمایش قرار گرفته بودند بهبود داده است. از دیگر مزایای طب سوزنی این است که خطرات و عوارض بسیار کمی دارد که به ندرت در برخی افراد دیده می‌شود.

درمان اختلال نعوظ با تغییر سبک زندگی

در بسیاری موارد، تغییر در شیوه زندگی و رژیم غذایی می‌تواند به سهولت در بهبود علائم اختلال نعوظ کمک کند. تغییرات سبک زندگی که می‌تواند به بهبود عملکرد جنسی شما کمک کند شامل ورزش و کاهش وزن است. این تغییرات همچنین شامل متوقف کردن سیگار و کاهش مصرف الکل نیز هستند.

رژیم غذایی شما همچنین می‌تواند بر عملکرد جنسی شما تأثیر بگذارد. فرد مبتلا باید از مصرف غذاهای چرب و پر کالری خودداری کند و مصرف میوه، سبزیجات، آجیل و مایعات را در رژیم غذایی خود بگنجاند. همچنین تحقیقات ثابت کرده‌آند که مصرف کاکائو کمک شایانی به بهبود اختلال نعوظ نیز می‌کند.

انجام ورزش‌ها و تمرین بدنی برای بهبود اختلال نعوظ

خوشبختانه روش‌های بی‌خطر زیادی علاوه بر درمان‌های گیاهی برای اختلال نعوظ وجود دارد. یکی از این روش‌ها انجام تمارین بدنی و ورزش در خانه است. در صورتی که شما مبتلا به اختلال نعوظ هستید با انجام تمارین ساده که بر روی لگن شما تمرکز دارند قادر خواهید بود بر اختلال نعوظ غلبه کنید.

تمارین معروف و تاثیر گذاری که بدین منظور وجود دارند در اینجا آورده شده است:

کگل

تمرین کگل یکی از تمرین‌ها بسیار تاثیرگذار بر ناحیه لگنی است. طی این تمرین فرد باید روی زمین دراز بکشد. دست‌های خود را دو طرف بدن خود به صورت موازی و مستقیم قرار دارد. سپس با فشار وارد کردن بر دست‌ها و کف بدن خود را از روی زمین بلند کند. به صورتی که تنها سر، گردن، دست‌ها و کف پاها روی زمین باشد. سپس این عمل را تکرار کرده و دوباره به حالت خوابیده در بیاید. این عمل را روزی 15 دقیقه به صورت مداوم باید انجام دهید تا نتیجه لازم را ببینید.

اسکات

از دیگر تمارین شناخته شده و تاثیر گذار بر ناحیه لگنی اسکات است. اسکات انواع مختلفی دارد. معروف‌ترین حالت آن این است که پاها را به اندازه عرض شانه باید باز کرد و ایستاد. سپس دست‌ها را مشت کرده و با ایجاد زاویه 90 درجه در آرنج به صورت موازی در کنار بدن قرار داد. بعد از آن فرد باید با فشار آوردن بر ماهیچه‌های ران و قسمت لگن به حالت نیمه ایستاده در بیاید. به صورتی که فقط زانوهای او خم شود. زاویه کمر و شانه او نباید هیچ تغییری بکند. سپس این عمل را پشت سر به مدت 15 دقیقه در روز باید تکرار کنید تا نتیجه لازم را ببینید.

سخن پایانی

در نهایت پیشنهاد ما به شما این است که اگر مبتلا به اختلال نعوظ هستید در ابتدا به سبک زندگی خود دقت کنید و به کاهش استرس و اضطراب‌هایی که به طور روزمره با آن‌ها سر و کار دارید، بپردازید. در صورتی که این راه حل نتیجه نداشت به پزشک مراجعه کنید و به توضیح شرایط زندگی خود و بیماری‌های خاص خود در صورت وجود، اشاره کنید و شرح حال دقیقی از خود ارائه دهید.

تبلیغ